Een dag meelopen met BOEI / NEN2767 inspecteur Mark Cornelissen

Adviseur en inspecteur Mark Cornelissen is wat wij gekscherend noemen ‘een vakidioot’. De manier waarop hij vertelt over zijn vak is uniek. Vol enthousiasme gaat hij elke dag op pad om zijn kennis te delen. En dankzij zijn werk, treft hij de mooiste vergezichten.

“Als BOEI/NEN2767 inspecteur ben ik altijd bezig met het beoordelen van installaties en gebouwen. Meestal loop ik van boven naar beneden en start dus op het dak. Een dak geeft overzicht over een gebouw. De installaties die erop staan, vertellen mij wat er onder ‘de kap’ zit.”

 

“Vanaf het dak van de Grijze Generaal heb je een prachtig uitzicht op Winkelcentrum WoensXL. Ik was daar voor een her-inspectie voor Wooninc. Een her-inspectie bepaalt de huidige conditie van de elektro en werktuigbouwkundige installaties. Van belang voor het bijstellen en actualiseren van de mjop (meer jaren onderhouds prognose).”

 

“Voor Strijp-S (Trudo) voert SY-nergy de her-inspecties uit. Deze prachtige foto maakte ik voor een BOEI/NEN2767 inspectie vanaf Strijp-S richting Evoluon.”

 

“Op het dak staan, geeft altijd een gevoel van overzicht en heeft iets overstijgends. Als ik dan de kleine huisjes beneden zie, moet ik vaak aan het liedje ‘15 miljoen mensen’ denken. Dat maakt me trots op mijn werk en geeft een gevoel van vrijheid.”

 

“Supergaaf! Ik mocht ’s nachts aan het werk in Voorburg. Ik inspecteerde een tramtunnel en vanwege de veiligheid mogen er dan geen trams rijden. Het perron van de Vliettunnel zit ondergronds en de huisinstallateur zorgde voor de juiste begeleiding. Voor de inspectie van infratechniek is de NEN2767 een perfecte norm om de condities van installaties te bepalen. Een perfecte samenwerking tussen inspectie- en onderhoudspartij met als gezamenlijk doel kwaliteit voor onze klant!”

 

“Inspecteren begint aan de buitenkant. Luchtroosters, rookgas kanalen en dakopbouwen geven aan waar zich installaties kunnen bevinden. En ook al was het vroeg in de ochtend, het uitzicht was prachtig met het PSV-stadion in de verte.”

 

Houd mij op de hoogte