Hittestress op basisscholen

Tijdens deze zomerperiode horen we regelmatig klachten over de warmte in gebouwen. Vooral scholen kampen met hittestress. Het is warm in de lokalen, heel warm. Die warmte leidt tot allerlei problemen bij de leerlingen: vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn en concentratiegebrek. Maar in elk lokaal een airco ophangen, is budgettair geen haalbare kaart.

Ook openbare basisschool De Spelelier in Boxtel had veel warmteklachten in de zomerperiode. Op advies van SY-nergy zijn de ventilatie-units afgekoppeld van het bestaande cv-systeem en voorzien van duurzame lucht-water warmtepompen. De lucht-water warmtepompen zorgen tijdens de zomerperiode voor de noodzakelijke verkoeling. Bovendien is een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen een ideale combinatie om energie te besparen en de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen. Zo behaalt De Spelelier een flinke besparing op de gaskosten.

Het loont om te denken in mogelijkheden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor koeling (en verwarming) met een lucht-water warmtepomp. Rendabel én toekomstbestendig!

Houd mij op de hoogte