Slim beheer van uw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie

“Bij een inventarisatie voor een Programma van Eisen van de brandmeldinstallatie voor een woongebouw kwam ik de situatie tegen zoals op de foto’s. Dit is uiteraard niet zoals het hoort. Want ook in een woongebouw waar geen brandmeldinstallatie verplicht is, kunnen technische oplossingen nodig zijn om voor een veilige situatie te zorgen. Deze afgebeelde ‘technische’ oplossing is weliswaar fraai uitgevoerd, echter niet afdoende om rook- en brandscheidingen bij brand te sluiten. Daarvoor zijn andere oplossingen voorhanden die tegelijkertijd het gebruiksgemak niet beïnvloeden. Die oplossingen neem ik dan ook mee in mijn adviezen om de brandveiligheid in een gebouw te verhogen.”

Adviseur en trainer Ron van Bree is een kei op het gebied van Brandveiligheid. Hij deelt zijn kennis tijdens de training Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie.

Beheerder, gebruiker of eigenaar van een gebouw met brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie?

Bent u gebruiker of eigenaar van een gebouw met een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI en OAI)? Dan weet u hoe belangrijk het is dat de installatie op het juiste moment doet wat hij moet doen. Daarvoor heeft u kennis nodig van de installatie zelf, van de connectie met andere installaties én van de hele organisatie bij een brand of ontruiming.

Heeft u het beheer van uw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie uitbesteed aan derden? Ook dan blijven er taken en verantwoordelijkheden voor uw interne organisatie actief, zoals de dagelijkse bediening. Kennis van uw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI en OAI) is daarom onmisbaar. Want op het moment dat de installatie zijn werk moet doen, wilt u de veiligheid van iedereen in het gebouw kunnen garanderen. Volg de training Beheerder BMI en OAI van SY-nergy zodat u exact weet welke rollen, taken en bevoegdheden er zijn en hoe de techniek werkt.

De training BMI en OAI combineert kennis van taken en bevoegdheden, wetgeving en techniek. Na 3 dagdelen is uw kennis over het beheer van BMI en OAI volledig up-to-date. De training wordt afgesloten met een NIBHV-diploma en kan ook in-company worden gegeven. Meer informatie

Houd mij op de hoogte