17 maart 2023

De tl-lamp gaat uit

Vanaf 2023 stopt de productie van de tl-lamp. Daarmee verdwijnt dit lichticoon uit onze samenleving.

Het besluit volgt op het uitfaseren van halogeen en spaarlampen vanaf september 2021 en geldt ook voor andere fluorescentielampen. De lampen voldoen niet aan de huidige duurzaamheidseisen voor verlichting.

Ledbuizen, led-armaturen en ledpanelen

Het alternatief is – al jaren – Ledverlichting! De keuze is om de bestaande tl-buizen te vervangen door ledbuizen of om de hele installatie te vervangen door led-armaturen of ledpanelen.

We helpen onze klanten bij het maken van de juiste keuze. We onderzoeken de haalbare opties en werken deze uit op levensduur, natuurlijk vervangingsmoment, energiebesparing, lichtprestatie, comfort, technologie, vormgeving en natuurlijk de investering. Een voordeel is de mogelijke subsidie via de EIA.

Slim ontwerp

Daarnaast helpen we bij een slim technisch ontwerp. Want de lichtverdeling van led is anders. Daarom zijn er bij de overstap naar een led-installatie vaak minder armaturen nodig.

Test op locatie

Ook medewerkers, klanten en bezoekers profiteren van ledverlichting. Het licht geeft meer kijkplezier en een betere kleurweergave. Belangrijk bij de keuze van een lamp is de test op locatie.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze adviseurs. Ook publiceerde Philips een ledwijzer die helpt bij het kiezen van de juiste uitvoering per ruimte. En een uitgebreidere variant met led-alternatieven.

Samenwerken?

We geloven dat vertrouwen de basis is om samen resultaten te bereiken.
Vertrouwen begint met elkaar leren kennen.

013 – 578 44 33