12 maart 2021

Update ISSO: Luchtfilters voor comfortinstallaties

Om fijnstof en andere luchtverontreiniging tegen te houden, moeten filters juist worden geïnstalleerd en onderhouden. De recent herziene ISSO-publicatie 27 ‘Luchtfilters voor comfortinstallaties’ deelt de laatste kennis en praktische tips om dit te doen.

Wij zijn enthousiast over deze herziene publicatie. Het is een waardevolle informatiebron voor iedereen die luchtfilters in ventilatiesystemen en luchtreinigers in de woning- en utiliteitsbouw ontwerpt, installeert en onderhoudt.

“Met de komst van de ISO 16890 richtlijn is het proces rondom luchtfilters voor comfortinstallaties wat ingewikkelder geworden”, vertelt Harry van Weele, een van de rapporteurs die binnen ISSO verantwoordelijk was voor de update.

Juiste filter bij gebouw

Met de kennis kan je – als professional – de juiste filter bij een gebouw kiezen en de juiste vervangingsfrequentie toepassen.

Onderhoudsplan

ISSO-publicatie 27 geeft daarnaast richtlijnen voor het opstellen van een onderhoudsplan. Het gaat niet alleen om de vervangingsfrequentie van filters, maar bijvoorbeeld ook om het vervangen en afvoeren van verontreinigde filters. Onze adviseurs ondersteunen graag bij de keuze voor de juiste onderhoudsstrategie en het implementeren van onderhoudscontracten voor ventilatiesystemen.

Maatregel tegen coronabesmetting

Het coronavirus gaf aanleiding om extra kennis op te nemen over het onschadelijk maken van virussen en maatregelen in tijden van pandemieën. Van Weele: “Technieken die worden gebruikt in standalone luchtreinigers zijn in 2020 ook toegepast in apparaten om retourlucht te reinigen, als maatregel tegen coronabesmetting. De werkwijze van die apparaten konden we direct meenemen in de publicatie.”

De ISSO-publicatie 27 kost € 139,00 en is te downloaden via deze link.

Afbeelding header: Lis luchtinstallatie

Samenwerken?

We geloven dat vertrouwen de basis is om samen resultaten te bereiken.
Vertrouwen begint met elkaar leren kennen.

013 – 578 44 33