14 februari 2021

Succesvol exploitatiemanagement door succesvol teamwork

Wij geloven dat vertrouwen de basis is om resultaten te bereiken. Klinkt misschien als een open deur, maar onze adviseurs weten dat succesvol samenwerken verder gaat dan het uitspreken van een intentie. Met gelijkwaardige betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid, is de uitkomst het resultaat van alle inspanningen.

We doen het samen

Als er oprecht vertrouwen is en de teamleden openstaan voor elkaars kwetsbaarheiden, dan is het makkelijker om elkaar aan te spreken op verwachtingen. Ooit gehoord van de piramide van Lencioni? Dit organisatiemodel vertaalt de 5 frustraties van teamwork naar prettig en doelgericht samenwerken. En omdat teamwork bepalend is voor succesvol exploitatiemanagement van vastgoed, gebruiken onze adviseurs regelmatig de handvatten van dit model.

Patrick Lencioni is een Amerikaanse organisatieadviseur. In zijn boek omschrijft hij herkenbare situaties uit de praktijk. De vijf belangrijkste valkuilen van een team brengt hij in kaart met een model: de teamworkpiramide. Aan de hand van deze piramide werken we doelgericht werken aan een succesvol en effectief team.

Resultaten

Aandacht voor gezamenlijke resultaten.
Hoe zorg jij dat je resultaten behaalt?

Tip: Probeer te denken en werken als 1 bedrijf. Deze collectieve gedacht draagt bij aan het gezamenlijke resultaat. Sta ook eens vaker stil bij successen: die mogen gevierd worden.

Jan Verhoeven, provincie Noord-Brabant: ‘Samen de klus klaren, dat omschrijft de dienstverlening van SY-NERGY het beste.’

Verantwoordelijkheid

Maak en houd elkaar accountable.
Hoe neem jij jouw verantwoordelijkheid?

Tip: Probeer verantwoordelijkheid nooit te verleggen. Denk eerst na over je eigen verantwoordelijkheden.

Jessie van Rooij, Laurentius: ‘Continu zoeken naar verbetering en ten dienste staan van de klant, dat typeert de adviseur van SY-NERGY.’

Betrokkenheid

Commiteer aan gedeelde doelen en afspraken.
Hoe zorg jij dat je betrokken bent?

Tip: Geef mensen de vrijheid te doen waar ze vrolijk van worden. Dit zorgt voor betrokkenheid bij je collega’s en partners.

Pascal Snellen, adviseur SY-NERGY: ‘Eerlijk, betrokken en transparant; SY-NERGY past bij mij!’

Conflicten

Cultiveer het vermogen tot het aangaan van constructieve conflicten.
Hoe ga jij om met conflicten?

Tip: Als je op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen samenwerkt, is een conflict niet vervelend, maar zinvol. Spreek uit waar je last van hebt en wat je verwacht van elkaar in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Wout Schiffelers, adviseur SY-NERGY: ‘Vaak bewegen wij ons in het speelveld tussen klant en leverancier. Het is belangrijk dat je op dezelfde bladzijde zit, voordat je aan een gezamenlijke uitdaging begint. En som is er wat wrijving nodig om glans te creëren.’

Vertrouwen

Maak kwetsbaarheden bespreekbaar en bouw aan vertrouwen.
Wat is jouw kwetsbaarste moment?

Tip: Vertrouwen kun je niet claimen, wel verdienen. Je krijgt wat je geeft, dat is de wet van de wederkerigheid. Geef vertrouwen voor je iets verwacht.

Gerd van Hout, bureau huisvesting Summa College: ‘Bij SY-NERGY is ontzorgen geen woord, maar een activiteit.’

Meer weten over de teamworkpiramide? Benieuwd hoe wij deze inzetten om te sturen op vertrouwen, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en succesvol samenwerken? Natuurlijk vertellen we graag meer in een persoonlijk gesprek.

Carl Migchels, directeur en adviseur SY-NERGY: ‘Laat je inspireren, durf los te laten en stuur op vertrouwen. Dan volgt het resultaat vanzelfsprekend. Doe mee, we doen het samen!’

Samenwerken?

We geloven dat vertrouwen de basis is om samen resultaten te bereiken.
Vertrouwen begint met elkaar leren kennen.

013 – 578 44 33