12 mei 2020

Comfortabel binnenklimaat en energie besparen voor Wonen Limburg Huis

De veranderende organisatie van Wonen Limburg vroeg om nieuwe huisvesting. Een locatie waar huurders, medewerkers en bezoekers zich thuis voelen. Een markant, bestaand gebouw in Roermond werd onder architectuur van SatijnPlus herbestemd tot duurzaam en energiezuinig Wonen Limburg Huis.

Historisch en duurzaam

De Roermondse woningcorporatie koos er bewust voor om een bestaand historisch gebouw te behouden en dit duurzaam te verbouwen. Na ingebruikname bleven er toch klachten over het binnenklimaat. SY-NERGY adviseur Wout Schiffelers ging op onderzoek uit. Hij deed een totale inspectie van de gebouwgebonden installatie. Vervolgens kwam hij met een helder advies voor de optimalisatie.

Verbeteren van installatie

Dat advies werd door Wonen Limburg ter harte genomen en de zoektocht naar een geschikte installatiepartner kon van start. Wij zorgden voor een complete werkomschrijving en in februari 2020 startte Unica met fase 1 van het aanpassen van de installatie bij het Wonen Limburg Huis in Roermond. Wij bleven betrokken als projectleider met extra aandacht voor het beschermen van cultureel erfgoed, duurzaamheid, energiezuinigheid en minimale overlast voor medewerkers en bezoekers.

Energie besparen met LED

Een opvallend punt tijdens onze inspectie was de hoogte van het elektriciteitsverbruik. Uiteraard onderzochten we ook de bron hiervan: dit kwam voornamelijk door de verlichting.

Met Paul Willems Consultancy schreven we een uitgebreid advies voor het vervangen van de verlichting. Uiteraard met investeringskosten, terugverdientijd en te realiseren CO2-reductie. Op deze manier vertalen we verduurzaming naar een rendabele business case. Op 10 maart 2020 starten we met het vervangen van de verlichting door LED.

Samenwerking met synergie

Adviseur Wout Schiffelers: “Het is gaaf als we écht voor de synergie tussen opdrachtgever en leverancier mogen gaan, zoals bij Wonen Limburg. De Facilitair Manager bij Wonen Limburg is ingeschakeld via Yask Facility Management. Wij werken bij diverse trajecten samen met Yask (AZL, HTC, Wonen Limburg, Park Strijp Beheer). We spreken elkaars taal en de lijnen zijn kort. Zo brengen we meerwaarde in de samenwerking als aanjager, inspirator en verbinder.”

Lees het verhaal over dit markante Rijksmonument uit 1905

Beeld: SatijnPlus

Samenwerken?

We geloven dat vertrouwen de basis is om samen resultaten te bereiken.
Vertrouwen begint met elkaar leren kennen.

013 – 578 44 33